dilluns, 6 de juny de 2016

Balears Abans i Ara #7: La conquesta de Jaume I


 Balears Abans i Ara #5: La conquesta de Jaume I
 La conquesta de Mallorca el 1229-1232 i d’Eivissa i Formentera, el 1235, marquen un canvi radical en la història de les Illes Balears. Les societats islàmiques d’aquestes illes seran substituïdes per una nova població cristiana, feudal i majoritàriament catalana, si bé també hi haurà aportacions notables d’occitans, aragonesos i genovesos, així com de jueus de diversos indrets del Mediterrani. El gran impulsor de la conquesta de Mallorca fou el rei de la Corona d’Aragó, Jaume I, que també sotmetrà a vassallatge una Menorca que romandrà islàmica fins el 1287.

 A més, Jaume I no annexionarà les illes Balears al Regne d’Aragó o al comtat de Barcelona, sinó que crearà una nova entitat política, el Regne de Mallorca, a qui dotarà d’una autonomia i unes llibertats poc corrents per a l’època. Sorgia així un autèntic estat dins la Corona d’Aragó.

 En aquest transcendental volum s’ofereix, de manera documentada i assequible al gran públic, les claus que permeten entendre la configuració inicial dels pobles mallorquí, eivissenc i formenterer. Les dates del 31 de desembre (1229) a Mallorca o del 8 d’agost (1235) a Eivissa, sempre han estat considerades com el naixement d’uns pobles vinculats a occident, cristians i de parla catalana, amb Jaume I i Guillem de Montgrí, respectivament, com a grans referents.

 Obra destinada a repassar en deu volums d'una forma amena, rigorosa i acadèmica la història de les Illes Balears, de la mà de Quim Bou i dels millors historiadors de les Balears que han col·laborat en aquesta obra (Antoni Marimon, Manel Calvo, Bartomeu Salvà...). Cada volum repassarà un període de la nostra història al llarg de relats en forma de còmic, amb un ampli annex final replet d'informació i imatges, mostrant també reproduccions fidels de com eren edificacions, monuments, etc. comparant-los amb com es conserven en l'actualitat.

Color: Jose Arnau
2.017/ Tot color/ 64 pàgines (35 de còmic)
Edita: Dolmen Editorial
Idiomes: edició en català
Es pot comprar: en botigues de còmics i web Ed.DolmenBalears Abans i Ara  #7: La Conquista de Jaume I
Obra destinada a repasar en diez volúmenes de una forma amena, rigurosa y académica la historia de las Islas Baleares, de la mano de Quim Bou y de los mejores historiadores de las Baleares que han colaborado en esta obra (Antoni Marimon, Manel Calvo, Bartomeu Salvà…). Cada volumen repasará un periodo de nuestra historia a lo largo de relatos en forma de cómic, con un amplio anexo final repleto de información e imágenes, mostrando también reproducciones fieles de cómo eran edificaciones, monumentos, etc. comparándolos con cómo se conservan en la actualidad.
Color: Jose Arnau 
 2.017/A todo color/ 64 páginas (35 de comic)
Edita:
Dolmen Editorial
Idiomas: edición en catalán

Se puede comprar: en tiendas de cómics y
web Ed.DolmenBalears Abans i Ara #7: Conquest of Jaume I
Work destined to revising the history of the Balearic Islands, of the hand of Quim Bou and of the best historians of the Balears that have collaborated in this work (Antoni Marimon, Manel Calvo, Bartomeu Salvà...) in ten volumes in a pleasant, rigorous and academic way. Each volume will revise a period of our history along stories in the form of comic, with an extense replete final annex of information and images, showing also faithful reproductions of how they were constructions, monuments, etc comparing them with how they keep in the present.
Color: Jose Arnau
2.017/ Full color/ 64 pages (35 of comic)
Published by: Editorial Dolmen
Languages:
edition in Catalan
It can be bought: in comic shops and  web Ed.Dolmen